Rechtbank

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten


Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

De verkrachting vond plaats in de vroege ochtend op 30 september. De nacht ervoor zouden de vrouw en de verdachte ruzie hebben gehad. De vrouw zou hem naar aanleiding hiervan hebben opgezocht. In een flatgebouw in Kerk en Zanen zou de verdachte de vrouw ook haard mond en neus dicht hebben geknepen. Het OM behandelt de zaak daarom niet alleen voor verkrachting, maar ook voor poging tot doodslag.

Ongeloofwaardig verhaal
De verdachte zei tijdens de rechtszaak dat hij dit deed omdat de vrouw zelf van harde seks hield. Het zou dus niet gaan om een verkrachting. De advocaat vroeg daarom om vrijlating van de verdachte uit voorarrest. Het OM vond het verhaal over de harde seks ongeloofwaardig. Op foto’s van het lichaam van het slachtoffer waren namelijk veel rode plekken te zien. Dit ziet het OM als bewijs dat het veel verder ging dan harde seks. De rechtbank zag ook weinig in het verhaal van de verdachte. Daarom moet de verdachte in zijn cel blijven.

Over drie maanden wordt de zaak voortgezet.
Reacties