hondenspeelplaats alphen.jpg

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten


Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

De huidige locatie, Steekterpoort I, is een ontwikkellocatie. Het liefst zou Richard Deijs, voorzitter van De Alphense Hondenbezitter, zien dat de nieuwe locatie zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen. Maar naar verwachting gaat het nog wel even duren voordat dit gaat lukken.

Een moeizaam proces
“Het is een moeizaam proces”, laat Deijs weten. “We zijn al enige tijd bezig met de gemeente om naar de nieuwe locatie te verhuizen, maar het schiet niet echt op. Begin januari hebben we de gemeente bericht over de stand van zaken, maar zij hebben laten weten dat het nog wel even gaat duren.” Volgens de gemeente is de stikstofproblematiek de reden dat het bestemmingsplan niet snel kan worden aangepast.

“Dat snap ik niet zo goed”, vertelt Deijs. “Als we nou van plan waren om grote containers of gebouwen neer te plaatsen, of enorme hectares met koeien aan te leggen, dan had ik me er iets bij voor kunnen stellen. Maar wat wij van plan zijn is een park. Er komt veel groen, veel bomen, veel water; dat kan toch alleen maar positief zijn voor het stikstofgehalte?”

Traag proces
De gemeente moet het bestemmingsplan goedkeuren voordat De Alphense Hondenbezitter verder kan met het verhuizen naar de nieuwe locatie. “Het is een heel traag proces. Er zijn nog veel meer dingen die geregeld moeten worden, maar dat komt nu ook allemaal niet van de grond. De geografische vormgeving van het terrein, het regelen van de faciliteiten en de rol van de vereniging op de nieuwe Hondenspeelplaats zou allemaal al geregeld kunnen worden. Maar nu moeten we wachten tot het laatste moment. We zijn echt een beetje het spoor bijster”, aldus Deijs.
Reacties


Ook interessant