voorleesdag Rehoboth

Voorleesfeest op de Rehoboth


Op de Rehobothschool is woensdag 22 januari een voorleesfeest georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen. In de groepen en in de centrale hal van de school stond het voorlezen deze dag centraal.

In de groepen zijn presentaties verzorgd door de auteurs Teunie Suijker en Jeroen Langelaar. In de centrale hal werd een voorleeswedstrijd gehouden, waar ook ouders bij aanwezig waren. Met een pakkende intro en het lied ‘Hieperdepiep’ werden kinderen gestimuleerd tot lezen en ouders tot voorlezen. Hierna werd het prentenboek ‘Ridder Roderik, jonkvrouw Catharina en de draak’, verzonnen en geïllustreerd door de kleuters van de school, voorgelezen.

In voorrondes in de groepen drie tot en met acht waren finalisten geselecteerd. Deze lazen tijdens de eindfinale op een boeiende manier voor. Een jury, bestaande uit twee leerlingen, een leerkracht en een medewerker van de Ichtusboekhandel lette op stemvolume, leestempo en voordracht. Uiteindelijk werd Jaïr Qualm winnaar met zijn fragment uit ‘Pluk van de Petteflat’. Jaïr kreeg een oorkonde en een boekenbon. Na afloop ontmoetten ouders elkaar rond een boekentafel.

Ook bij kinderopvang Partou werd een voorleesfeest gehouden, waarbij wethouder Schotanus aanwezig was.

 
Reacties

Locatie


Ook interessant