stationbankjeswachthokjes.jpeg

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn


De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Vorig jaar maakte NS bekend dat ze op stations in heel Nederland gratis watertappunten wilden aanleggen. Het eerste watertappunt werd eind vorig jaar geopend op het station in Alkmaar. NS liet toen weten op 200 stations watertappunten aan te willen leggen, waaronder in Alphen.

Watertappunt op het station
NS ziet het aanbieden van drinkwater als extra service en wil de toegang tot water zo makkelijk mogelijk maken voor alle OV-reizigers. Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen, stelt de NS. Daarnaast wil NS het drinken van kraanwater verder stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval.

Het watertappunt op station Alphen aan den Rijn wordt geplaatst op het voorplein van het station. “Het watertappunt wordt volgende week geplaatst, maar reizigers kunnen er dan nog geen gebruik van maken. In de winter worden de watertappunten namelijk afgesloten omdat de leidingen kunnen bevriezen”, vertelt een woordvoerder van NS. “In maart gaan alle watertappunten weer open, dus dan kunnen reizigers er gebruik van maken.”

Watertappunten in de gemeente
Op andere plaatsen in Alphen zijn al watertappunten te vinden. In oktober 2017 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn namelijk verschillende watertappunten aangelegd. Watertappunten zijn onderdeel van de campagne Drink Water! van Jongeren Op Gezond Gewicht in samenwerking met Oasen.
Reacties


Ook interessant