Wethouder Han de Jager bezoekt ponsioen Installatietechniek.jpg

Wethouder Han de Jager bezoekt Ponsioen Installatietechniek


De technische installatiebranche is hard op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom zijn in de afgelopen tijd in heel Nederland projecten gestart om werkzoekenden in korte tijd te scholen voor een loopbaan in de installatie-, elektro- of infratechniek. 

De regio Holland Rijnland heeft hier ook aan meegedaan en wil de positieve resultaten van zij-instroom graag vergroten. Gemeente Alphen aan den Rijn en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) hebben hiervoor de handen ineen geslagen en gaan samen met nieuwe zij-instroomprojecten aan de slag. Ponsioen Installatietechniek gaf één van deelnemers Ahmed Ezzedin een werkplek. Wethouder Han de Jager en Sven Asijee (directeur OTIB) brachten een werkbezoek aan het bedrijf. 

Door inspanningen van Gemeente Alphen aan den Rijn, Metechnica en OTIB heeft het bedrijf een eerste medewerker via zij-instroom in dienst gekregen en inmiddels ook al kennisgemaakt met een nieuwe kandidaat. Dit jaar wordt ingezet op het plaatsen van 30 mensen in de techniek via zij-instroomprojecten. Dat kan gaan om mensen uit andere sectoren die een andere uitdaging zoeken of mensen die op dit moment nog aan de zijlijn staan.

Wethouder Han de Jager gaf op 23 januari de aftrap voor een platform waarin ondernemers, onderwijs en overheid met elkaar gaan samenwerken voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Het platform pakt concrete acties, projecten en praktische oplossingen op die gaan zorgen voor het invullen van vacatures in de tekortsectoren. Ook worden jongeren gestimuleerd om voor techniek te kiezen. Vanuit het platform wordt ook ingezet op voorlichting en facilitering van bedrijven zodat bedrijven inzetten op het opleiden van hun eigen mensen en meer stage en leerwerkplekken creëren. Het zij-instroomproject is een eerste concreet resultaat dat voortkomt uit dit platform.
Reacties


Ook interessant