Taart Dag van de Leerplicht

Wethouders op bezoek bij scholen op de Dag van de Leerplicht


Wethouder Ed de Leest heeft vandaag, op de Dag van de Leerplicht, het ID College in Alphen aan den Rijn bezocht. Hij nam een kijkje bij het Onderwijs Servicecentrum (OWS).

Het OWS biedt extra begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben, zoals leerlingen met een handicap of chronische ziekte. Het bezoek van de wethouder stond in het teken van de goede resultaten die het OWS heeft bereikt op het gebied van leerplicht en de samenwerking met de leerplichtambtenaren. De Leest: “De school zorgt er op een goede manier voor dat leerlingen binnen de school blijven en een diploma halen waarmee ze de arbeidsmarkt op kunnen”.

Daarnaast bezocht wethouder De Jager basisschool Op Maat in Alphen aan den Rijn. “Het is mooi om te zien hoe hard deze school heeft gewerkt aan het veiliger maken van het onderwijsklimaat,” aldus wethouder De Jager. Het personeel werd in het zonnetje gezet omdat ze er in een korte periode in geslaagd zijn om kinderen een fijne plek te bieden, waar ze met plezier naartoe gaan.
Reacties


Ook interessant