Diamantstraat 156-490 voor overzicht.jpg

Woonforte: pas op voor illegale slapers


In de wintermaanden krijgt Woonforte geregeld meldingen van bewoners dat er illegale slapers bivakkeren in flats. Daarom raadt Woonforte aan om geen onbekende mensen binnen te laten, zodat dit soort situaties zo veel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Als het buiten kouder wordt, proberen onbekenden wel eens een flat binnen te komen om daar vervolgens de nacht door te brengen. Woonforte krijgt hier in de wintermaanden geregeld meldingen van. Daarom roept de woningcorporatie nu op om geen onbekenden binnen te laten. “Veiligheid begint bij jezelf. Bewoners hebben eigen verantwoordelijkheid over wie zij binnenlaten. We kunnen dit niet voorkomen. Ongewenste personen lopen mee met de bewoners van een flat of de deur wordt via de intercom zonder te vragen wat iemand komt doen opengedaan”, vertelt Suzan Knipp, woordvoerder van Woonforte.

“We melden dit ook bij bewonerscommissies en zij melden dat op hun beurt weer bij de bewoners in een gebouw. We sturen ook de bewoners een brief. Dat blijven we herhalen”, laat Knipp weten. “Vooralsnog waarschuwen we vooral. De maatregelen die we nu treffen zijn afdoende. Het komt ook niet meer voor dan andere winterseizoenen.”

Bewoners kunnen ongewenste gasten bij de politie en bij Woonforte. “Daarnaast melden we ‘slapers’ bij de politie en bespreken we deze gevallen in het zorgnetwerk. De politie verwijst de slapers naar een opvang.” Een exact aantal kan Woonforte niet geven, aangezien er niet van alle gevallen melding wordt gemaakt.
Reacties

Locatie


Ook interessant