Dagcamping zegersloot Alphen aan den Rijn.jpg

Xperience Centre Alphen 'gastheer' dagcamping


Vanaf zaterdag 7 september is het Xperience Center Alphen de nieuwe ‘gastheer’ van de dagcamping.

Als gastheer heeft het Xperience Center onder andere een signalerende functie naar de gemeente en onderhoudt contacten met de opzichters, gebiedsadviseurs en BOA’s. De gastheer is aanspreekpunt in het gebied en kan ook gebruikers aanspreken op een juist gebruik van het gebied. De gemeente zorgt voor palen in het gebied om het terrein ’s avonds af te sluiten. Ook komen er borden met spelregels voor het gebied te staan. 

Het Zegersloot-gebied is een park van en voor iedereen, waarin de afgelopen periode veel is geïnvesteerd. Zo is onder andere het evenemententerrein aangelegd en het pad rondom de plas opgeknapt. Verder is de dagcamping, die een belangrijke functie in het gebied vervult, opgeknapt. Hier worden regelmatig tenten opgezet en komen families picknicken en barbecueën.

Maar op sommige momenten wordt het terrein oneigenlijk gebruikt als racebaan, hetgeen overlast oplevert voor de overige gebruikers. Ook het naastgelegen Xperience Center kan hier overlast van gaan ondervinden. Door het instellen van het gastheerschap, wordt de leefbaarheid in het gebied vergroot.
Reacties


Ook interessant