Start werk Zegerstrand

Zegerstrand wordt vernieuwd


Het Zegerstrand aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn wordt vernieuwd om te zorgen dat het er leuk, schoon en veilig is; langs en in het water.

Er is gedacht aan gebruikers van alle leeftijden. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de start van het werk.

Schoon en veilig zwemmen

Het zand op het strand en in het water voor het strand ter hoogte van Wet ’n Wild wordt ververst. De bovenste laag wordt afgegraven en aangevuld met vers zand tot het weer op de originele hoogte ligt. De ongeveer 2.000 kub zand die daar vandaan komt wordt hergebruikt als onderlaag, om de andere drie strandjes bij de T-steiger, de surfclub en het hondenstrandje op te hogen. Die werkzaamheden starten nog deze week.
In april of mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) wordt nieuw gras ingezaaid op de ligweide.

Pac-Maze

Eind maart wordt het urban athletics park rechts van het strand uitgebreid met een Pac-Maze. Een toestel dat nog nergens in Europa zo groot in de openbare ruimte te gebruiken is.

Vlonderpad en speelschip

Het dijkje in het water, voor Wet ’n Wild, wordt vervangen door een vrij toegankelijk pad van drie meter breed op een stabiele, drijvende vlonder. U kunt straks vlak boven de waterlijn een rondje wandelen, over planken van gerecycled kunststof. Sluisjes onder de vlonder maken dat er een betere waterverbinding is met de plas en het water in het besloten gedeelte verser blijft.
Aan de noordzijde wordt het strandje en de ligweide anderhalf keer groter. Op het strand komt nog voor de zomervakantie een houten speelschip waar de kleintjes naar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.
Reacties


Ook interessant