logo Zon op Alphen uitsnede

Zon op Alphen: u kunt nog meedoen!


U kunt nog meedoen met Zon op Alphen. Daarmee kunt u duurzame elektriciteit opwekken door certificaten te kopen van zonneparken.

Binnenkort start de aanleg van twee zonneparken op de daken van Golfclub Zeegersloot en Rijnvicus. Inmiddels zijn de meeste certificaten (meer dan 1.700) al verkocht. De zonneparken krijgen extra zonnepanelen, bovendien hebben de panelen een grotere capaciteit. Daarom komen extra certificaten beschikbaar. U kunt dus nog meedoen!

Als u deelneemt aan Zon op Alphen krijgt u korting op de energiebelasting. Hiermee verdient u uw eenmalige investering in de panelen (200 euro per certificaat) binnen zeven jaar terug. Omdat de korting op de belasting vijftien jaar geldt, verdient u uw inleg uiteindelijk dubbel terug.

Op 29 januari is er tussen 20.00 en 22.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis over het project Zon op Alphen. Woont u in postcodegebied 2391, 2394, 2396, 2401 t/m 2409, 2445 of 2471 dan kunt u meedoen. Zon op Alphen geeft op deze avond een presentatie over de aanleiding, aanpak en stand van zaken. U krijgt duidelijke informatie over de investeringen en opbrengsten en uiteraard worden al uw vragen beantwoord. U kunt zich voor de informatieavonden aanmelden (niet verplicht) op de website.

Met Zon op Alphen wordt het grootste postcoderoosproject van Zuid-Holland gerealiseerd door energiecoöperatie Energiek Alphen, Golfclub Zeegersloot en Gemeente Alphen aan den Rijn. Naar verwachting worden eind maart/ begin april de parken operationeel.
Reacties


Ook interessant