Zondag 17 maart auditie kerstvoorstelling Scrooge

Zondag 17 maart auditie kerstvoorstelling Scrooge


Na een maandje rust staat het team van Productiehuis Alphen in de startblokken voor de kerstvoorstellingen van dit jaar. De audities voor een geheel eigen versie van A Christmas Carol van Charles Dickens, ook bekend als Scrooge, worden op zondag 17 maart gehouden.

Productiehuis Alphen speelt rond de kerstdagen altijd een familievoorstelling. Afgelopen jaar was dat de zeer succesvolle voorstelling Nee, niet nu!. Dit toneelstuk is geschreven door Iris de Wit met als inspiratie het boek De Heksen van Roald Dahl. Voor de kerstvoorstellingen 2019 schrijft De Wit een geheel eigen versie van A Christmas Carol met als voorlopige werktitel: Scrooge.

De kern van het productieteam is inmiddels samengesteld. Naast de tekstschrijver zijn dit regisseur en artistiek leider Nancy Ubert en producent Eveline Verhoeve. Lianne Loos en Jan Laman assisteren bij de regie, onder meer om met een aantal groepen tegelijk te kunnen repeteren. Mitchell Vreeswijk schrijft liedjes voor de voorstelling en de choreografie is opnieuw in handen van Alaaeddin Baker.

Productiehuis Alphen stelt hoge eisen aan de organisatie zelf, aan het productieteam, aan de vrijwilligers voor en achter de schermen en ook aan de toneelspelers. Daarvoor in de plaats mag iedereen een professionele productie verwachten, waardoor er zonder zorgen en met veel plezier aan de nieuwe kerstvoorstelling kan worden gewerkt.

Scrooge
Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon in A Christmas Carol. Deze onvriendelijke gierigaard wordt op kerstdag met zijn nare karakter geconfronteerd door drie geesten: die van het verleden, het heden en de toekomst. De geesten leiden hem door zijn leven en laten zien hoe het met Scrooge af zal lopen als hij zijn leven niet betert. Natuurlijk is het eind goed al goed, want het is tenslotte kerst…

Rollen
Het is duidelijk dat de hoofdrol voor Ebenezer Scrooge is, een oudere man die een karakter neer kan zetten. Uiteraard worden ook drie geesten gecast. Man, vrouw, jong, oud; dat maakt niet uit. Voor het gezin van boekhouder Bob Cratchit zijn er naast Bob ook rollen voor zijn echtgenote en kinderen. Verder natuurlijk een jonge neef of nicht Fred en diens kersverse echtgeno(o)te, Scrooge als twintiger, jeugdliefde Belle en eventueel een oudere huishoudster. Voor zakenpartner Marley wordt eveneens een oudere speler m/v gezocht. Er is wellicht ook plaats voor een troubadour en/of verteller. Van de hoofdrolspelers wordt verwacht dat deze goed emoties neer kunnen zetten.

Repetities
Voor het meedoen aan de kerstvoorstelling Scrooge geldt een aantal voorwaarden. Er wordt veel commitment gevraagd. Zo zijn alle repetities op elke dinsdagavond vanaf 26 maart verplicht. In de officiële schoolvakanties zijn geen repetities. In de maand december moeten alle spelers de hele maand beschikbaar zijn en er zijn ook in oktober en november twee verplichte werkweekenden. Het repetitieproces is zwaar, want Productiehuis Alphen zet professionele voorstellingen neer, gespeeld door amateurs.

Audities volwassenen
De audities voor alle rollen voor volwassenen (vanaf 20 jaar) zijn op zondag 17 maart de hele dag in het theater van Parkvilla, Park Rijnstroom, Alphen aan den Rijn. De audities voor kinderrollen zijn na de zomervakantie. De uiterste aanmeldingsdatum voor de auditiedag is 3 maart in verband met het leren van teksten. Auditanten ontvangen na aanmelding een inschrijvings- en informatiepakket. Aanmelden kan via info@stichtingpa.nl onder vermelding van: auditie Scrooge 2019.
Reacties


Ook interessant