intocht_PRsintinalphen (3).jpg

Zwarte pieten bij intocht Sinterklaas in Alphen


Op zaterdag 16 november vindt de intocht van Sinterklaas en de pieten plaats in het centrum van Alphen. Dit jaar zullen de pieten in Alphen opnieuw zwart zijn.  

Zwarte pieten
Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie van de Sinterklaas intocht in Alphen besloten om het uiterlijk van de pieten zwart te houden, ondanks dat de omroep NTR er dit jaar voor kiest om bij de landelijke intocht alleen roetveegpieten in te zetten. “Dit heeft voornamelijk te maken met de herkenbaarheid van onze pieten. Vrijwel iedereen die meehelpt bij de intocht komt uit Alphen aan den Rijn of de omgeving daarvan”, vertelt Wouter Kranenburg, voorzitter van Sint in Alphen.

“Uiteraard betekent het niet dat alle pieten hetzelfde zijn, want iedere piet heeft een ander en eigen karakter. Zo zijn er diverse haarsoorten, zijn de lippen niet overdreven rood en/of groot en dragen alleen sommige pieten oorbellen omdat zij die van zichzelf al dragen. Iedere piet is tenslotte uniek en speciaal en de Sint kan niet zonder ze.”

Activiteiten en optredens
Op zaterdag 16 november zijn er diverse activiteiten en optredens in het Alphense centrum. Vanaf 10:00 zal het feest beginnen op het Rijnplein. Er zullen verschillende demonstraties en optredens worden georganiseerd door Alphense organisaties. Sinterklaas zal naar verwachting rond 11:30 uur met de Pakjesboot aankomen bij het Rijnplein. Na het ontvangst maakt Sinterklaas te paard een rondrit door het centrum, vergezeld door een grote groep pieten.

Ook op andere plekken in het centrum zal wat te beleven zijn. In samenwerking met Junis komt er bij de Adventskerk een pietenplein en ook op het Thorbeckeplein worden demonstraties en optredens gegeven door verschillende Alphense organisaties.

Het definitieve programma, inclusief de route, worden later bekend gemaakt.
Reacties


Ook interessant