Over allesinalphen.nl

Alles in Alphen is dé lokale samenwerking op gebied van informatiebeheer met als doel om alle informatie over Alphen aan den Rijn te centraliseren en voor iedereen beschikbaar te maken. Alle samenwerkende partijen kunnen zowel data toevoegen als data ophalen. Dit voorkomt veel dubbel werk en verbetert de kwaliteit van de data bij alle individuele bronnen.

Samen bereik je meer!
Omdat veel uitgevers realtime informatie van en met elkaar delen, bereik je meer. Letterlijk! Wanneer bijvoorbeeld Restaurant Trots een agendapunt toevoegt aan haar eigen website verschijnt deze ook direct op de website van de VVV, Het Alphense Centrum en Alphens.nl. Zo bereikt een enkel agendapunt veel meer mensen met dezelfde inspanning. Hoe meer uitgevers, instanties en bedrijven zich aansluiten bij Alles in Alphen, hoe groter het collectieve bereik zal worden en hoe meer Alphen aan den Rijn en haar inwoners daar van zullen profiteren. 

Samenwerkende partijen
Op dit moment zijn er al een fors aantal instanties die data delen, verrijken en gebruiken uit Alles in Alphen. Dit zijn op dit moment Gemeente Alphen aan den Rijn, Woonforte, Participe, Tom in de Buurt, Alphens.nl, inBoskoop.nl, VVV Alphen aan den Rijn, Het Alphense Centrum, De Baronie, PRET Alphen, Het Gilde, Alphen INTO Business, VOA, iFlow, Restaurant Trots, Zorba de Griek, Pannenkoekenboerderij de Schaapskooi, Il Duomo, De Thermen2 en Archeon. Wekelijks worden er nieuwe bronnen toegevoegd.

Open data voor ontwikkelaars
Met een directe (API) koppeling op de database kunnen ontwikelaars zelfstandig websites, webapplicaties en apps ontwikkelen zonder zelf data te hoeven verzamelen of kan een bedrijf zijn data direct aan Alles in Alphen toevoegen. Dit zijn locatiegegevens, agendapunten, nieuwsberichten, personen, video's, foto's en nog veel meer. Er worden continu nieuwe partijen en bronnen aangesloten om deze database zo compleet mogelijk te maken. Wij nodigen alle ontwikkelaars uit Alphen aan den Rijn van harte uit om toegang aan te vragen tot de API en zo creatief mogelijk aan de slag te gaan.

Cityportal software
Alles in Alphen is gebouwd boven de Cityportal software, een platform voor centraal informatiebeheer en ontsluiting voor dorpen en steden. Het is tevens dé basis voor toekomstige IoT (Internet-of-Things) ontwikkelingen, zo zijn er reeds modules voor het beheren van iBeacon-netwerken, parkeerplek-sensoren, StadsWifi, passantentellingen en Community Currencies (lokale valuta). Kortom; de perfecte basis voor een SmartCity. Voor meer informatie over alle modules en mogelijkheden bezoek de Cirtportal software website.