Kleurt het centrum van Alphen straks groen?

groen stadshart alphen ontwerp - zo zou het eruit kunnen zien.PNG
0

Een groener, gezonder en aantrekkelijker centrum. Dat is wat Gemeente Alphen aan den Rijn voor ogen heeft. Om dit te bereiken wordt er nu een GroenFonds opgericht voor ondernemers in het centrum die hun pand willen vergroenen.

Lees verder  

Hanging Baskets verwelkomen bezoekers in het Alphense centrum

hanging baskets raadhuisstraat_alphens.jpg
0

Ze hangen al in de Raadhuisstraat, maar vanaf dit weekend zijn ze ook te vinden in de Van Mandersloostraat: de Hanging Baskets. En het heeft een extra betekenis: “Bezoekers mogen weer naar het centrum, dus wij vinden het ontzette...

Lees verder  

Twaalf ideeën in de race voor Alphen Centrum Begroot

centrum_josh (2).jpg
0

Van nieuwe speelplekken tot festivals en ideeën om de buurt te vergroenen. Voor Alphen Centrum Begroot stelt de gemeente € 30.000 beschikbaar voor dit soort initiatieven. Inwoners van het postcodegebied 2405 en 2406 kunnen to...

Lees verder  

Gratis parkeren in centrum verlengd

Aarhof bord met logo.JPG
0

De proef met het gratis uitrijden door consumenten in Alphen wordt verlengd. Eind januari zal geëvalueerd worden op welke manier het gratis parkeren past binnen het ‘stadspasplan’.

Lees verder  

De ijsbaan is open!

schaatsbaan rijnplein 2019.jpeg
0

De ijsbaan op het Rijnplein in het centrum van Alphen is op vrijdagmiddag 13 december om 12:00 uur geopend. Vandaag kun je tot 21:00 uur nog gratis schaatsen!

Lees verder  

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

ijsbaan rijnplein in aanbouw.jpeg
0

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Lees verder  

Inloophuis SamenhuiS in groter pand

inloophuis Samenhuis.PNG
0

Samenhuis, een inloophuis in Alphen voor iedereen die met de ziekte kanker te maken heeft, gaat naar een groter pand. De reden hiervoor betreft het te klein worden van de huidige ruimte door de groeiende animo.

Lees verder  

Kerstactiviteiten in het Alphense centrum

kerst.jpeg
0

De kerstverlichting hangt al in het Alphense centrum, maar rond de kerstdagen zullen hier ook diverse activiteiten te beleven zijn. Dit jaar zal er bijvoorbeeld opnieuw geschaatst kunnen worden op het Rijnplein.

Lees verder  

Controle in Van Mandersloostraat

handhavingcontrole.v1.jpg
0

De handhavers van Alphen aan den Rijn hebben op donderdagmiddag 10 oktober veel bekeuringen uitgedeeld aan fietsers in de Van Mandersloostraat.  

Lees verder  

"Uitrijkaarten groot succes"

parkeergarage_josh.jpg
0

Per 1 oktober kunnen consumenten gratis parkeren in het Alphense centrum. Winkeliers hebben hiervoor in grote aantallen uitrijkaarten gekocht.  

Lees verder  

Waarschuwingen voor brom- en snorfietsers

camerahandhaving
0

Op 1 maart heeft de gemeente Alphen aan den Rijn ANPR-camera’s geïnstalleerd in het Alphense centrum. Het doel hiervan is om het rijden door de voetgangersgebieden aan banden te leggen. Voor alsnog zijn er vooral waarschuwin...

Lees verder