Sportspectrum Next zorgt voor vertier met een speciaal zomerprogramma

boost.jpg
0

Nu de zomervakantie voor de basisscholen is begonnen, is Sportspectrum Next ook gestart met het zomerprogramma. Zowel voor jonge kinderen (0-12) als voor de oudere jeugd (12-27) bieden zij de hele zomer sporten en spellen aan.

Lees verder  

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

opening culturenplein.jpeg
0

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Lees verder  

Speeltuin in het Weteringpark wordt vernieuwd

weteringpark speelplek hekken.jpeg
0

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vernieuwen van de speeltuin in het Weteringpark in Alphen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden hiervoor deze week nog klaar.

Lees verder  

Sportspectrum Next brengt kinderen in beweging

IMG-20200626-WA0022.jpg
0

Bewegen is belangrijk. Dat weten de beweeg- en lifestylecoaches van Sportspectrum Next maar al te goed. Eén van de locaties waar zij actief zijn is het Europapark. “Twee uur lang kunnen kinderen zich uitleven met de leukst...

Lees verder  

Recreatief zwemmen: kinderen kunnen weer vanaf aankomend weekend

thermen zwemmen.jpg
0

Er worden steeds meer activiteiten toegevoegd bij de Alphense zwembaden. Eén van deze activiteiten is het recreatieve zwemmen. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen hiervoor vanaf aankomend weekend weer terecht bij De Thermen2.

Lees verder  

Nationale Buitenspeeldag: op deze plekken in Alphen kun je buitenspelen

buitenspeeldag_gemeente.jpg
0

Het is Nationale Buitenspeeldag! “Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen”, aldus organisator Jantje Beton. Wil je weten waar in de gemeente j...

Lees verder  

Back to school met de Schoolspullenpas

Schoolspullenpas Stichting Leergeld.png
0

Gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen en een grafische rekenmachine, de kosten voor schoolgaande kinderen lopen al snel op. Gezinnen met een smalle beurs kunnen daarom een Schoolspullenpas aanvragen bij Stichting Leergeld.

Lees verder  

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

 Duurzaamheid Alphen aan den Rijn
0

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve o...

Lees verder  

Fiene wint Alphense finale Read2Me

Fiene - winnares.png
0

Op dinsdagavond 10 maart gingen zeven voorlezers de strijd met elkaar aan tijdens de Alphense finale van Read2Me! Fiene, leerlinge van het Groene Hart Lyceum, werd door de jury gekozen als de beste voorlezer. 

Lees verder  

Speeltuin- en Buurtvereniging Bloemhof dreigt te moeten sluiten

schommel
0

Door een tekort aan vrijwilligers moet speeltuin De Zudde in Nieuwkoop sluiten. Ook in Alphen dreigt dit te gebeuren. De bijna 90 jaar oude Speeltuin- en Buurtvereniging Bloemhof moet mogelijk ook geloven aan een sluiting.

Lees verder  

Gemeente stimuleert groenblauwe schoolpleinen

schoolplein Alphen aan den Rijn.jpg
0

De groenblauwe schoolpleinen zijn in opmars. Daarmee bedoelen we dat schoolpleinen steeds vaker veranderen in een natuurlijke speelomgeving met water, bomen en (eetbare) planten. Zo’n inrichting van de buitenruimte heeft veel voo...

Lees verder  

Vrijdag 6 maart start Scala MUN

Scala MUN 2019 Alphen aan den Rijn.jpg
0

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 wordt Scala MUN voor de zevende keer op rij georganiseerd door leerlingen en docenten van het Scala College (Sacharov-locatie). Deze editie van ScalaMUN heeft als thema ‘Time to reconsider; L...

Lees verder  

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

kind klimpark
0

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Lees verder  

Ontwerpwedstrijd muurschildering middelbare scholieren ‘Vrijheid’

Muurschildering Alphen aan den Rijn AIA.jpg
0

Ziet heel Alphen vanaf 5 mei jouw ontwerp op een muur van 18x9 meter? Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag en staan we stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 5 mei 2020 is een speciale datum, want dan is het 75 jaar ...

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 15

sinterklaas strooigoed
0

De vijftiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 14

sinterklaas strooigoed
0

De veertiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 13

sinterklaas strooigoed
0

De dertiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 12

sinterklaas strooigoed
0

De twaalfde aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 11

sinterklaas strooigoed
0

De elfde aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder  

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2019 - Aflevering 10

sinterklaas strooigoed
0

De tiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal! Tot en met 4 december, iedere schooldag te zien via Alphens.nl.

Lees verder